Hopi-loos toch!

28 sep

Onze interesse voor politiek heeft altijd op een laag pitje gestaan. Maar in grote lijnen weten wij natuurlijk wel wat er speelt, dát nog wel. Dat was in Nederland al zo, en hier is dat bijna hetzelfde. Bijna, want de politiek hier is een soort van leuke soap waarmee je vrijwel iedere dag wordt geconfronteerd. En juist omdat het een zo’n soap is, volgen wij deze ontwikkelingen. Het is soms echt lachwekkend, een bananenrepubliek waardig!

De regering is hier gevallen en het kabinet is nu demissionair sinds 2 augustus. En al vanaf dat moment probeert de oppositie deze regering te wippen door nog even snel voor de verkiezingen een soort van tijdelijk kabinet aan te stellen. En dat voor 3 weken, tja….wat dáár de zin van is? Deze demissionaire regering heeft daarop laten weten dat zij gewoon zullen blijven zitten. ‘Zij zullen ons uit onze kantoren moeten slaan’ was de reactie naar de oppositie. Wij wachten in alle rust de eerste klappen af…….

Minister Monk van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport heeft zelfs naar aanleiding van alles een paniek mailtje gestuurd naar alle Latijns Amerikaanse landen, met daarin als inhoud dat er hier een staatsgreep plaats vindt. Kijk da’s leuk om te weten voor potentiële investeerders die zich op dit moment wel twee keer zullen bedenken om hier te investeren. Tja, ook Monk vreest voor zijn baantje.

Ondertussen gaat de demissionaire regering onverdroten door. Er is al afgesproken dat de ministers die terug komen in een nieuw kabinet, niet opnieuw gescreend hoeven worden. En da’s een hele slimme actie, want zij komen namenlijk niet door een nieuwe screening heen. De meeste van hen zijn veroordeelde oplichters en niet voldoende geschoold, vandaar. De minister van economische zaken El Hakim heeft zelfs bewezen banden met de Hezballah in Libanon. Zoals ook bewezen banden met de maffia, net als de minister president Schotte. Schotte gooit er nog een schepje bovenop door allerlei smeergelden te incasseren met het goedkoop weggeven van bijvoorbeeld grond.

Weer een ander heeft een diepgewortelde wrok tegen de blanke Nederlanders. Ja juist, een minister van de Pueblo Soberano. Zijn partijleider Wiels is een nog grotere racist. Hij  moet niets van Nederland of de Nederlanders hebben. ‘In lijkzakken terug naar huis sturen’ is zijn slogan. Goh, maar zijn kinderen studeren wel in Nederland! En hij is de afgelopen 2 jaar 20 keer naar Nederland gevlogen op kosten van de staat 😉

Maar wat is er dan eigenlijk door dit kabinet gepresteerd de afgelopen 2 jaren? Uhmmm…… behalve dan het vullen van de eigen zakken en maken van heel veel snoepreisjes…..niets!. Ja de nationale schuld is opgelopen. Ondertussen hebben wij hier twee parlementen en is de Gouverneur die alles in goede banen zou moeten leiden, met hartklachten naar Miami. Hopi-loos toch! Nog een paar weken en dan zijn wij van de geneuzel af.

Eén reactie to “Hopi-loos toch!”

  1. Nicolet 29 september 2012 bij 02:32 #

    waaahhhh, ik heb weinig verstand van politiek maar als ik dit zo lees zou ík er óók hartklachten van krijgen. Een advies aan jullie: hou je gedei..verstop je in de pool onder een palmblad!! Ze zijn daar vast niet slim genoeg om jullie tevinden en in van die énge zakken’ richting Nederland te verschepen!! Ajooo!

Masha danki voor jouw reactie, en tot de volgende!