1e Kerstdag

25 dec

Dit was gewoon de mooiste dag tot nu toe in de regenperiode, eerste kerstdag. We betrappen ons erop dat wij eigenlijk wéér een traditie in ons leven hebben: eerste kerstdag naar het strand. En dat is tot op heden nog steeds gelukt. Daar waar men in Nederland hoopt op een witte kerst, hopen wij altijd op mooi strandweer.

Porto Marie, geopend vanaf half 10. Maar ook deze keer konden wij rond negen uur gewoon de poort doorrijden want die stond open. Het restaurant- en duikschoolpersoneel vergeet die vaak weer achter zich te sluiten, of hebben daar simpelweg geen zin in dat te doen. Het laatste gokken wij maar, dit is per slot van rekening Curaçao hè ;-).

En als je er als eerste bent, heb je de plekken voor het uitkiezen. Wij kozen voor de grote tent in het midden van Porto Marie daar kunnen wel wat meer mensen onder, maar wij bakenen gewoon die tent af zodat er wat minder ruimte is voor anderen. Achteraf bleek dit weer een zeer goede keuze. Een enkele keer komt er een stelletje bij liggen, maar dat is oké. Het wachten was op Ing en Ro, zij waren al onderweg, maar iets later omdat zij de koffie waren vergeten. Marjan en Ing hadden de avond daarvoor allerlei lekkere hapjes gemaakt en ook zij zetten een volle koelbox onder de tent.

Het was een dag met een hoog stagiaire gehalte, naast onze tent lag alleen al een groep van een stuk of twintig van die gasten die volgens ons allemaal uit het Gooi komen en met die rare rrrrr spreken. Ach maar wel aardig om daar naar te luisteren. Zo halverwege kwam er ineens een bui opzetten en iedereen op het strand probeerde een droog plekje te zoeken. Succes allemaal dachten wij nog net niet hardop. De groep Gooise rakkers die naast ons lag dook gelijk bij ons onder de tent. “Gezellig hè zo met z’n allen… hééééé lekkerrrrr (Gooische R) gehaktballetjes!” riep een van die gasten nog. Vol humor ook nog, maar van de gehaktballetjes bleven zij af.

Naast ons lag het buurmeisje van Frank, toen hij nog in Enter woonde. Zij leeft zich hier helemaal uit en speciaal voor de camera.

Rond een uurtje of drie vertrokken wij weer naar huis en rond vijf uur stonden Ing en Ro weer voor de deur. Marjan en Ing begonnen met de voorbereiding van het kerstdiner en RO en Ad die hielden zich bezig met het uuhhhhmm…. nuttigen van drankjes en het bijwerken van de site en FB. Verschil moet er zijn, nietwaar?

  

2 Reacties to “1e Kerstdag”

  1. marjanad 25 december 2011 bij 18:44 #

    Ja verschil moet er zijn. de dames zorgen voor het eten en wij voor de drank.

  2. Fennalda 26 december 2011 bij 06:30 #

    Wij hadden ook een prachtige 1e Kerstdag hoor. Grauwe lucht met motregen 😛 ’s Avonds hebben we bij Mirjam gegeten met de hele groep, was bere gezellig. Vanmiddag naar Karin en Ron en morgenochtend werken en dan…. naar de zon 🙂

Masha danki voor jouw reactie, en tot de volgende!