Landfill

5 Apr

Gatverdarrie… ik kom net van de vuilstort weg, en wat ik daar zag…

Ronold heeft vandaag mijn keuken-boven-kasten gesloopt en voordat ik weer een hele week die troep in de auto heb, dacht ik, laat ik het gelijk maar naar de stort brengen. Weg is weg. Nou, was er liever nog een maand mee rondgereden zeg. In januari was ik met Fennalda al bij een kleinere vuilstort geweest, en daar zag het nog enigszins uit als een vuilstort, behalve dat mijn vuil niet in het bekende gat verdween, maar in de zakken van de vuilstort-mannetjes. Hier op de grote stort was niet eens een gat. Alleen maar bergen, bergen afval welteverstaan.

Bij de poort werd mij verteld dat ik door mocht rijden, maar waar naar toe zeggen ze dan niet. Dus ik slingerde het asfalt maar over, totdat het asfalt ophield en ik tegen een zandpad aankeek, die recht omhoog naar een berg liep. Voordat ik kon keren, zag ik toch een auto die berg afkomen en besloot dan maar door te rijden. De vuilnisberg op zeg maar. Het pad slingerde van links naar rechts, het zandpad verdween steeds meer onder afval en met dat ik even dacht of het de bedoeling was dat ik het zomaar uit de auto zou kieperen, zag ik iets boven op die berg. Een auto, wat vuilstort-mannetjes en heel, heel veel rondwaaiend afval.

Tuurlijk kreeg ik net de ramen niet op tijd dicht, zodat de vuilstortlucht zich binnen no time in mijn auto nestelde en vervolgens zo mijn neusgaten in. Gatverdamme, wat een stank, wat een afval, wat is dit? Nou, dat is onze vuilstort dus. de vuilstort-mannetjes wilden mij nog verder de puinberg laten inrijden, maar dat had ik echt geweigerd. Ik zag alleen maar glas, puin, dozen en zakken rondwaaien, en daar parkeer ik echt mijn auto niet in.

Met ingehouden adem snel de auto open, zooi eruit en maken dat ik wegkom. Alleen moet ik volgende week weer, met het aanrechtblad wat erdan af is. Ik zit me werkelijk te bedenken of ik me voor die aktie niet beter eerst kan inenten.

Advertenties

Eén reactie to “Landfill”

  1. Deb 7 april 2014 bij 13:14 #

    Aahhh wat goor. En is het dan ook echt waar dat daar mensen tussen de vuilnis lopen op zoek naar etensresten of nog bruikbaar spul?

Masha danki voor jouw reactie, en tot de volgende!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: